موسسه فهیم

خلاصه ها

فرهنگ موضوعی قرآن، پیش زمینه تفسیر جامع دین وقرآن

✔در فرآیند تدوین تفسیر موضوعی نباید از دانش های جدید در حوزه اطلاع رسانی و تبیین در حوزه زبان شناسی، معناشناسی و هرمنوتیک که وجود دارد و به مفسر کمک می کنند نگاهش به آیات و روایات تغییر می کند، غافل شد. ✔آقای هاشمی در سال های اخیر ایران رسانه ای ترین شخصیت روحانی بوده و خود را در معرض آراء مردم قرار داده است اما همواره براساس آنچه باور داشت عمل می کرد و هیچگاه دنبال رفتارهای زی علمایی نرفت درحالیکه توان و فهم و درایت این را داشت

مطالعه

 الهامات و منظومه اندیشه‌های قرآنی شهید بهشتی

تفسیرشهید بهشتی جزالهامات ایشان از قران است. فهم وبرداشت شهید بهشتی از مفاهیم قرآنی یک تفسیر مرسوم رائج نیست چنانچه سایر مفسران ومتفکران در برداشت از قرآن دارند. بلکه تبیین عقلانی ونظریه پردازنه بوده  واختصاص با آموزه های اجتماعی دین ندارد بلکه نیاز های دینی آن  روز جامعه را مورد توجه قرار داده است. برخی از مفسران  ومتفکران دارای یک منظومه فکری نمی باشد  تفسیر وفهم شان متکی به متنی است که مورد پژوهش قرار می دهند؛ ولی  مرحوم شهید بهشتی به دنبال این است که یک منظومه فکری را  در چارچوب آموزه های دینی به مخاطبان ارائه نماید مانند تعامل دین وعلوم تجربی که تحت عنوان  قلمرو دین ارائه شده است. یا رابطه دین ودموکراسی.

مطالعه

بازخوانی اندیشه های قرآنی آیت‌الله بهشتی

پیش از شروع بحث یادآوری چند نکته لازم است. اول اینکه برای دیدگاه تفسیری شهید بهشتی نمی‌شود به این مجموعه شش‌جلدی بسنده نمود؛ برای فهم و تبیین اندیشه‌های قرآنی آیت‌الله شهید بهشتی باید توجه کرد که اندیشه قرآنی ایشان در این مجموعه شش‌جلدی خلاصه نشده است. آیت‌الله اردبیلی بارها در جمعی که برای بررسی آیات وحی داشتیم، گفتند فلان بحث قرآنی را با آیت‌الله بهشتی هم داشتیم. حاصل جلسات ما با آیت‌الله موسوی اردبیلی وجود دارد و نباید برای شناسایی اندیشه قرآنی آیت‌الله بهشتی از آن بحث‌ها غافل شد.

مطالعه

رونمایی وباز خوانی تفسیر شش جلدی آیت الله بهشتی« در مکتب قرآن»

به گزارش روابط‌عمومی «سایت اندیشه ما» همایش نیم‌روزه‌ای،رونمایی و بازخوانی مجموعه آثار تفسیری آیت‌الله دکتر شهید بهشتی با حضور اندیشمندان واساتید حوزه و دانشگاه در محل مؤسسه پژوهشی فرهنگی فهیم روز ۵ شنبه تاریخ نهم تیر ۱۴۰۱ برگزار شد.

مطالعه

مبانی حاکمیت محور دروس خارج قرار گیرد

کرسی های درس خارج؛ استاد قاضی زاده در گفت وگو با شفقنا: مبانی حاکمیت محور دروس خارج قرار گیرد/ اعضای شورای عالی حوزه منتخب جریان خاص سیاسی نباشند/ مسیر فعلی کرسی های درس خارج قابل قبول است ​ استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم بر ضرورت ساماندهی دروس خارج تاکید کرده و می گوید: برخی دروس در حدّ دو تا سه شاگرد و برخی با حضور صدها شاگرد برگزار می شود که بعضا آسیب هایی از جمله نداشتن ارتباط کافی بین استاد و شاگرد و حضور برخی در جلسات درس خارج به عنوان مستمع آزاد و با سنین بالا درپی دارد

مطالعه